تبلیغات
دست نوشت های یک مهندس علوم دامی - تولید جیره غذائی جدید
دست نوشت های یک مهندس علوم دامی
به امید پیشرفت های چشمگیر جامعه دامپروری

لینکدونی

آرشیو موضوعی

فال حافظ

آرشیو

لینکستان

صفحات جانبی

← آمار بازدید

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

پیج رنک گوگل

پیج رنک سایت شما

پیج رنک

تولید جیره غذائی جدید


خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: پژوهشی

دانشجوی ایرانی دانشگاه «گوئلف» كانادا برای نخستین بار با بررسی علمی نیازهای غذایی زنبورهای عسل موفق به تولید جیره غذایی جدیدی برای زنبورها شد كه می‌تواند به عنوان جایگزینی مناسب برای گرده گل‌ها در فصول نامساعد سال به كار رود.

عبدالرضا صفاری، دانشجوی دكتری دانشكده بیولوژی محیط زیست دانشگاه «گوئلف» (Guelph) كانادا و مخترع جیره غذایی جدید زنبورهای عسل در گفت‌وگویی تلفنی با خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به ضرورت استفاده از غذای ویژه زنبورها با توجه به محدودیت دسترسی به شهد طبیعی گل در فصول مختلف سال اظهار داشت: از بدو ایجاد زنبورداری بشر به دنبال جایگزینی برای شهد گلها بوده و از تركیباتی نظیر پودر شیر، سویا و حتی تخم مرغ بدین منظور استفاده شده ولی تاكنون بررسی علمی جامعی درباره نیازهای تغذیه‌یی زنبورهای عسل در دوره‌های مختلف زندگی، تركیب درصد مواد مختلف گرده و هم‌چنین عوامل موثر در جذب زنبورها به سوی گرده‌ گلها انجام نشده بود.

وی خاطرنشان كرد: فرمولاسیون ابداعی كه حاصل سال‌ها مطالعه و آزمایش در زمان تحصیل و تحقیق در دانشگاه‌های ایران و كاناداست، بر پایه پژوهش‌ها و آزمایشات علمی تهیه شده و بر اساس تست‌های انجام شده از نظر طعم كاملا مورد پسند زنبورهای عسل كه در انتخاب غذا بسیار حساس و مشكل‌پسند هستند قرار گرفته است به طوری كه آن را به برخی گرده‌ها نظیر گرده گل پنبه نیز ترجیح می‌دهند. از سوی دیگر، جیره غذایی ابداعی می‌تواند تمامی تمام پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و سایر ریزمغذی‌های مورد نیاز زنبورهای عسل را در دوره‌های مختلف زندگی آنها به خوبی تامین كند.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با اشاره به این كه نتایج موفقیت‌آمیز ساخت این جیره غذایی جدید اولین بار در ماه مارس گذشته طی مقاله‌ای در نشریه علمی تخصصی «American Bee Journal» گزارش شده، تصریح كرد: انتشار این مقاله بازتاب بسیار وسیعی در بین فعالان صنعت زنبورداری در آمریكا و كانادا داشت به طوری كه یك شركت كانادایی در زمینه تولید انبوه این محصول سرمایه‌گذاری كرد. این شركت تاكنون سفارش‌های فراوانی را برای جیره غذایی تهیه شده از زنبورداران آمریكا، كانادا و حتی استرالیا دریافت كرده به طوری كه تصمیم دارد كارخانه ویژه‌ای را به تولید این محصول اختصاص دهد. زنبورداران منطقه «انتاریو» كانادا هم نسبت به مصرف این جیره غذایی ابراز علاقه كرده‌اند و در كالیفرنیا هم كه ایالت بسیار ثروتمندی است و زنبورداران هم با مشكل دسترسی به گروه طبیعی مواجه‌اند، استقبال خوبی از این محصول شده است.

این پژوهشگر 46 ساله ایرانی درباره پیشینه‌ی تحصیلی و تحقیقات خود در این زمینه به ایسنا گفت: من از زمان تحصیلات لیسانس و فوق لیسانس خود در دانشگاه كشاورزی «پنجاو» و دانشكده دامپزشكی دانشگاه «بنگلور» هند به تحقیق در زمینه‌ زنبورداری و به ویژه تغذیه‌ زنبورها علاقه‌مند بودم و در سال 1370 كه به عنوان عضو هیات علمی به دانشكده‌ی كشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد رفتم، پیشنهاد كردم كه تعدادی كندو تهیه شود.

پیگیری‌ها و تحقیقات من كه با تعداد 15 كندو آغاز شد، پس از چند سال به ایجاد رشته زنبورداری و ارائه 2 واحد درس زنبورداری در دانشكده‌ی كشاورزی دانشگاه فردوسی منجر شد.

وی افزود: در آن زمان با توجه به علایق تحقیقاتی كه از دوران تحصیل در هند داشتم و مشاهده مشكلات طاقت‌فرسای زنبورداران كشور كه به دلیل كوتاه بودن دوران گل‌دهی ناچار به مهاجرت و انتقال مداوم كندوها هستند تحقیقات خود را برای تولید نوعی جیره‌ غذایی ویژه‌ زنبورها كه بتواند با جلب علاقه زنبورها جایگزین گرده‌های طبیعی شود، آغاز كردم. حدود پنج سال بعد تصمیم گرفتم جهت ادامه تحصیل و پیگیری بهتر این تحقیقات به كانادا بروم و از آنجا كه به دلیل محدودیت‌های سنی موفق به دریافت بورس تحصیلی نشدم به صورت مرخصی بدون حقوق و با هزینه شخصی به كانادا آمدم.

صفاری خاطرنشان كرد: در اینجا هم ابتدا كسی به تحقیقات من توجه نكرد و برای آنها قابل باور نبود كه محققی از آن سوی دنیا بیاید و چنین فرمولاسیونی برای تغذیه زنبورها ارائه كند ولی با چاپ مقاله، توجه محافل علمی و صنعتی زنبورداری به این جیره غذایی جلب شد.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به این كه در فرمولاسیون ابداعی از تركیبات مرسوم نظیر سویا، گرده گل یا هیچ‌گونه مواد غیر طبیعی استفاده نشده است، درباره تغذیه زنبورها با آن به ایسنا گفت: تغذیه زنبورهای عسل معمولا از اواسط اسفندماه شروع می‌شود كه با توجه به پایین بودن نسبی دما معمولا این جیره را با شیره مخلوط كرده و به صورت خمیری شیرین در داخل كندو قرار می‌دهند. این خمیر شیرین به صورت بسته‌بندی شده قابل عرضه است. در تابستان و اوایل پاییز هم می‌توان این جیره غذایی را به صورت پودر در داخل ظرف‌هایی در محوطه محل نگهداری زنبورها قرار داد.

این پژوهشگر موفق ایرانی در ادامه با بیان اینكه با وجود موقعیت مناسب علمی و اقتصادی اقامت در كانادا ترجیح می‌دهد به كشور بازگردد، گفت: با این كه تمام شرایط برای ماندن و ادامه فعالیت‌های من در كانادا مهیا بوده و هیچ مشكلی از نظر اقامت در اینجا ندارم، مایلم به كشور خودم برگردم با این حال ظاهرا به دلیل طولانی شدن مرخصی دانشگاه فردوسی با ادامه فعالیت من در آن دانشگاه مشكل دارد.

وی در پایان خواهان آن شد كه دانشگاه‌های كشور همكاری و مساعدت بیشتری با دانش‌آموختگانی كه مایلند به كشور برگردند، داشته باشند.

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

چکنه سفلی

مدیریت وب سایت : مدیریت سایت (مهندس مهدی صبوری)

آخرین پست ها

جستجو

نظرسنجی

  • شما بازدید کننده ی گرامی این وب سایت را در چه سطحی ارزیابی می کنید؟






نویسندگان


استخاره آنلاین با قرآن کریم


چت

تعبیر خواب آنلاین


  • خنثی