تبلیغات
دست نوشت های یک مهندس علوم دامی - از امروز چای سبز بنوشید
دست نوشت های یک مهندس علوم دامی
به امید پیشرفت های چشمگیر جامعه دامپروری

لینکدونی

آرشیو موضوعی

فال حافظ

آرشیو

لینکستان

صفحات جانبی

← آمار بازدید

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

پیج رنک گوگل

پیج رنک سایت شما

پیج رنک

از امروز چای سبز بنوشید

چای یكی از پرطرفدارترین نوشیدنی‌ها در جهان است كه پس از آب و در مقام دوم به عنوان پرمصرف‌ترین نوشیدنی به حساب می‌آید.

چای سبز این روزها به دلیل اطلاع‌رسانی خوبی كه درباره فواید آن صورت گرفته طرفداران زیادی پیدا كرده است. ولی باید گفت مصرف این نوشیدنی در كشورهای آسیای شرقی از جمله چین به هزاران سال قبل برمی‌گردد. آنها معتقد بودند این نوشیدنی خواص درمانی فوق‌العاده‌ای دارد.

امروزه با تحقیقات وسیعی كه درباره این گیاه باارزش صورت گرفته، مشخص شده این نوع چای علاوه بر اثرات درمانی، یك نوشیدنی آرامش‌‌بخش و تسكین‌دهنده نیز به حساب می‌آید.

سوالی كه در ذهن خیلی‌ها مطرح می‌شود این كه چه خواصی در چای سبز وجود دارد كه باعث برتری آن نسبت به دیگر چای‌ها از جمله چای سیاه شده است؟

در جواب به این پرسش باید گفت چای سبز در مقایسه با چای سیاه به این دلیل كه یك نوشیدنی دم‌كرده غیرتخریبی است خواص بیشتری دارد.

این نوشیدنی قدرت سیستم دفاعی بدن را در مقابل سرطان به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد. پلی‌فنول ماده‌ای است كه به میزان قابل توجهی (پنج برابر بیشتر از چای سیاه) در چای سبز یافت می‌شود.

پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز بیشتر با نام فلاونول‌ها و كاتشین‌ها شناخته می‌شود كه 30 تا 40 درصد از مواد جامد استخراج شده از برگ‌های چای سبز خشك را تشكیل می‌دهد.

مطالعات انجام شده نشان داده این تركیبات به‌طور قابل ملاحظه‌ای دارای خواص آنتی‌اكسیدانی، ضدسرطانی، ضدالتهابی و ضدباكتریایی است.

از طرفی چای سبز حاوی تركیباتی چون پروتئین است كه 20 ـ 15 درصد وزن خشك آن را شامل می‌شود. همچنین چای سبز بیش از 15 نوع اسید آمینه و هفت ـ پنج درصد كربوهیدرات شامل انواع گلوكز، فروكتوز و ساكاروز دارد.

از مواد معدنی موجود در چای سبز می‌توان به منیزم، كلسیم، منگنز، آهن، مس، روی، سلنیم، سدیم، فسفر، پتاسیم، فلوراید و آلومینیوم اشاره كرد.

كافئین و برخی از ویتامین‌ها نیز از تركیبات موجود در چای سبز به شمار می‌رود. در گذشته از چای سبز علاوه بر خاصیت آرام‌بخشی به عنوان تسكین‌دهنده جای نیش حشرات و همچنین برای درمان آفتاب سوختگی استفاده می‌كردند.

گرچه این نوع چای در مقایسه با چای سیاه ارزش غذایی بیشتری دارد، ولی این بدان معنی نیست كه چای سیاه برای بدن بی‌فایده است و باید آن را از سبد غذایی حذف كرد، بلكه چای سیاه نیز به شرطی كه به آن اسانس یا رنگ‌های شیمیایی اضافه نشده باشد، دارای خواص زیادی است.

خواص ضد سرطانی چای سبز

نقش بازدارندگی چای سبز در ایجاد سرطان، بخصوص در سرطان‌هایی مانند سینه، لوله گوارش و بخصوص پروستات كاملا به اثبات رسیده است. همچنین مانع بروز سرطان‌هایی مانند سرطان گردن، كلیه، پانكراس و غدد شیری می‌شود.

آخرین تحقیقات نشان می‌دهد پلی‌فنول موجود در چای سبز علاوه بر خاصیت پیشگیری‌‌كننده در ایجاد سرطان پروستات می‌تواند از پیشرفت بیماری در افرادی كه به این نوع سرطان مبتلا شده‌اند جلوگیری كند.

یكی از ویژگی‌های خوب چای سبز، كاهش چربی و فشار خون است. در افرادی كه به طور مرتب از این نوع چای استفاده می‌كنند این ویژگی می‌تواند به طور چشمگیری بیماری‌های قلبی و عروقی را كاهش دهد.

یكی از خواص دیگر این ماده شگفت‌انگیز، كاهنده گلوكز ناشتای خون است. حتما شما هم می‌دانید یكی از پارامترهای تشخیص دیابت، گلوكز ناشتاست.

تحقیقات نشان می‌دهد چای سبز باعث بهبود تعادل میزان قند در افراد دیابتی می‌شود و به دنبال آن از مشكلات عروقی ناشی از قند بالا جلوگیری خواهد كرد، چرا كه دیابت نقش بسیار مهمی در بروز مشكلات عروقی دارد و همین می‌تواند احتمال بروز سكته قلبی و مغزی را در فرد دیابتی بالا ببرد.

افرادی كه همزمان چربی، قند و فشار خون بالایی دارند، در شرایط متابولیك بدنشان عدم تعادل به وجود آمده كه در اصطلاح پزشكی به آن سندرم متابولیك گفته می‌شود. بد نیست بدانید چای سبز در بهبود سندروم متابولیك تاثیر بسیار زیادی دارد.

پژوهش‌ها نشان داده چای سبز می‌تواند باعث كاهش تكثیر سلول‌های كبدی در افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن كبدی شود.

طبق آخرین بررسی‌ها، چای سبز نقش موثری در پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پاركینسیون و آلزایمر دارد زیرا این نوشیدنی سبز به دلیل خواص آنتی‌اكسیدانی علاوه بر خاصیت پیشگیری‌كننده از بروز سرطان، می‌تواند از بیماری‌های مرتبط با زوال مغز نیز جلوگیری كند.

كاهش وزن با افزایش متابولیسم

یكی از دلایلی كه باعث افزایش وزن می‌شود، تغذیه نامتعادل است. این روزها غذاهای سنتی بخصوص در نسل جدید كمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از خانواده‌ها غذاهای فرنگی را جایگزین آن كرده‌اند.

تغذیه مدرنی كه عمدتا عناصر سرد در زنجیره غذایی آن قرار دارد. عناصر سرد به دلیل كاستن متابولیسم و فعل و انفعالات بدن باعث افزایش ذخیره چربی و انباشته شدن آن در بدن و در نتیجه چاقی می‌شود.

چاقی یكی از عواملی است كه به طور فیزیولوژیك فرد را متمایل به مصرف گرمی‌ها می‌كند. از جمله این گرمی‌ها می‌توان به شیرینی‌ها كه حاوی گلوگز بالایی هستند، اشاره كرد.

استفاده از این مواد، احساس خوبی در این افراد به وجود می‌آورد، غافل از این‌كه با این كار انرژی زیادی به بدن وارد می‌كنند كه پیامدی جز چاقی نخواهد داشت.

در حالی كه با استفاده از رژیم غذایی سنتی كه حاوی عناصر گرم با كالری پایین و در عین حال افزایش‌دهنده سوخت و ساز در بدن است می‌توان هم گرمی بدن را تامین كرد و هم براحتی چربی‌های اضافه را از بین برد.

شما با افزودن عناصری مانند ادویه‌ها، دارچین، فلفل، زنجبیل و زردچوبه به رژیم غذایی خود براحتی می‌توانید به كاهش چربی‌های بدن كمك كنید.

چای سبز نیز به دلیل دارا بودن ماده‌ای به نام كاتچین (تلخی و گسی این گیاه نیز به دلیل وجود این ماده است) و آنتی‌اكسیدان و برخی عناصر دیگر، جزو عناصر گرم به حساب می‌آید و می‌تواند روی متابولیسم چربی و كاهش وزن تاثیر زیادی داشته باشد.

افراط و تفریط ممنوع

یكی از مهم‌ترین سفارش‌های دینی ما درخصوص تغذیه، استفاده از همه مواد غذایی ولی در حد اعتدال است حتی در مورد آب كه ماده حیاتی برای بدن به حساب می‌آید باید حد اعتدال رعایت شود.

یكی از ویژگی‌های خوب چای سبز كه همان خاصیت چربی‌سوزی است، شاید باعث شود برخی افراد برای كاهش وزن و سایز در كوتاه مدت در مصرف آن افراط كنند در حالی كه این افراد باید بدانند مصرف بیشتر از یك تا دو لیوان در روز توصیه نمی‌شود زیرا مصرف بیش از این مقدار ممكن است باعث بی‌خوابی یا افسردگی شود. از موارد دیگری كه حتما لازم است به آن توجه شود، كیفیت و سلامت چای سبز است.

برای تهیه این نوع چای بهتر است به نوع بسته‌بندی و دارا بودن مجوز‌های بهداشتی آن توجه و آنها را حتی‌المقدور از مراكز معتبر خریداری كنید.

چای سبز به صورت كیسه‌ای نیز در بازار وجود دارد، ولی برخی از كارشناسان مصرف آن را با این نوع بسته‌بندی توصیه نمی‌كنند.

آنان معتقدند بهداشتی بودن كاغذ آنها مورد بحث است زیرا دیده شده گاهی از كاغذهای زائد و دورریز كارخانه‌ها به عنوان كاغذ چای كیسه‌ای استفاده شده كه می‌تواند سلامت مصرف‌كننده را به خطر بیندازد. مصرف چای سبز با تمام ویژگی‌های منحصر به فردش برای بعضی‌ها غیرقابل تحمل است.

یكی از عواملی كه باعث می‌شود برخی نتوانند از این نوع چای استفاده كنند، طعم تلخ و گس آن است. این مشكل هم راه‌حل دارد شما براحتی می‌توانید برای بهبود طعم این نوشیدنی از طعم‌دهنده‌های طبیعی مانند هل، دارچین و زنجبیل استفاده كنید.

برخی از افراد این نوع چای را مانند چای سیاه روی حرارت مستقیم یا غیرمستقیم قرار می‌دهند، در حالی كه این كار صحیحی نیست.

این نوع چای، برخلاف روش متداول برای دم كردن چای سیاه، نیازی به حرارت مستقیم ندارد، بلكه كافی است یك قاشق چای سبز را در یك لیوان آب جوش ریخته و روی دهانه لیوان را با یك درپوش بپوشانید و بگذارید به مدت دو تا پنج دقیقه دم بكشد، سپس آن را صاف كرده و میل كنید.

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر

چکنه سفلی

مدیریت وب سایت : مدیریت سایت (مهندس مهدی صبوری)

آخرین پست ها

جستجو

نظرسنجی

  • شما بازدید کننده ی گرامی این وب سایت را در چه سطحی ارزیابی می کنید؟






نویسندگان


استخاره آنلاین با قرآن کریم


چت

تعبیر خواب آنلاین


  • خنثی