تبلیغات
دست نوشت های یک مهندس علوم دامی - مطالب اردیبهشت 1391
دست نوشت های یک مهندس علوم دامی
به امید پیشرفت های چشمگیر جامعه دامپروری

لینکدونی

آرشیو موضوعی

فال حافظ

آرشیو

لینکستان

صفحات جانبی

← آمار بازدید

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

پیج رنک گوگل

پیج رنک سایت شما

پیج رنک

بررسی اثرات تب شیر ، كتوز و لنگش بر تولید شیر در گاوها

بررسی اثرات تب شیر ، كتوز و لنگش بر تولید شیر در گاوها 

 

 

تغذیه و ارتباط آن با بروز بیماری های متابولیكی غیر عفونی :

 

تب شیر و كتوز از جمله بیماری های متابولیكی هستند كه به طور معمول در گاوهای شیری به ترتیب در زمان زایمان یا قبل از شیر دهی اتفاق می افتند ،‌در حالی كه بیماری لنگش می تواند در هر زمانی در طی شیر دهی اتفاق افتد . 

در نگاهی مختصر به بروز علل وقوع بیماری های فوق ، نقش كلیدی تغذیه مشخص می شود ، به طوری كه در بیماری تب شیر بیش از 90 درصد موارد اختلال در 48 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از زایمان روی می دهد . 

كاهش شدید كلسیم خون كه در اكثر موارد به همراه كاهش شدید فسفات غیر عالی خون می باشد ،‌علت اصلی وقوع فوری این عارضه است . سه عامل : مصرف كلسیم و منیزیم قبل از گوساله زایی و امتیاز وضعیت بدنی به هنگام زایمان ،‌بر وقوع تب شیر موثرند كه میتواند با مدیریت تغذیه در طی دوران خشك كنترل شود . كتوز نیز در گاو پس از زایمان ، به علت عدم بالانس انرژی و عدم رغبت گاو به مصرف خوراك بیشتر در پی نیاز به حداكثر انرژی به خاطر تولید شیر به وجود می آید و در نهایت بیماری لنگش كه علت پیدایش آن عدم توازن در PH شكمبه ، كاهش اسیدیته ی محیط شكمبه ، بروز حالت اسیدوز در مراحل ابتدایی و در مراحل حاد آن باعث تاثیر گذاری در قشر داخلی سم و بروز لنگسش است ، با تغذیه ی صحیح قابل پیشگیری است . 

در نهایت با بررسی تاثیرات بیماری فوق بر تولید شیر در گاو ، نتایج ذیل می تواند تكمیل كننده تر باشد: 

در تحقیقی با استفاده از داده های مربوط به 32416 راس گاو ((ایر شایر )) كه در سال 1993 اولین گوساله زایی را داشته و به تبع آن اولین دوره ی شیردهی را آغاز نموده بودند اثرات بیماریهای كتوز ، تب شیر و لنگش مورد بررسی قرار گرفت . 

در این تحقیق مشخص شد كه تولید شیر در گاوهایی كه تحت تاثیر اثرات متقابل تب شیر و یك دوره ی 4 تا 6 هفته ای بعد از زایش بودند ، میانگین تولید شیر آنها از 1/1 تا 9/2 كیلوگرم در روز كاهش یافته بود كه این امر به قسمتی از زمان سپری شده بعد از تشخیص تب شیر بستگی داشت .

در باره گاوهای مبتلا به كتوز مشخص شد كه تولید شیر در 2 تا 4 هفته قبل از تشخیص بیماری شروع شده و این كاهش با تغییراتی از 3 تا 3/5 كیلوگرم در روز در مدت زمان بیشتراز دو هفته بعد از تشخیص بیماری ادامه پیدا كرده بود . 

از نظر بیماری لنگش و بروز اختلال در پا و ساق پا، مشاهده شد كه این بیماری نیز باعث كاهش در تولید شیر از 5/1 تا 8/2 كیلوگرم در طی دوهفته اول بعد از تشخیص بیماری متغیر بود .

تهیه و تدوین : علیرضا جلالی – كارشناس ارشد تغذیه ی دام .

منبع : مجله مزرعه – شماره 70 

 

چکنه سفلی

مدیریت وب سایت : مدیریت سایت (مهندس مهدی صبوری)

آخرین پست ها

جستجو

نظرسنجی

  • شما بازدید کننده ی گرامی این وب سایت را در چه سطحی ارزیابی می کنید؟






نویسندگان


استخاره آنلاین با قرآن کریم


چت

تعبیر خواب آنلاین


  • خنثی